agencija
NASLOVNICA
AGENCIJA
MEĐUNARODNA SURADNJA
VIJESTI I NAJAVE
DAN AKREDITACIJE
PUBLIKACIJE
ZAKONSKA OSNOVA
SUSTAV UPRAVLJANJA
USTROJSTVO AGENCIJE
PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA
KONTAKT
LOKACIJA
ZAPOSLENJA
 
akreditacija
FAQ
PRAVILA I UPUTE
ILAC i EA DOKUMENTI
MEĐULABORATORIJSKE USPOREDBE
REGISTAR AKREDITACIJA
PREGLED VERIFIKATORA
POTVRDA O AKREDITACIJI
 
ministarstva
TEMELJI
TEHNIČKO USKLAĐIVANJE
OCJENJIVANJE SUKLADNOSTI U EU
REGULIRANO PODRUČJE
 
usluge
e-UPIT ZA AKREDITACIJU
PRIJAVA ZA DOGAĐAJ
 
KORISNIČKE STRANICE
korisnicke stranice
VIJESTI
   
     
strana 4od 78    
1 2 3 4 5 6 7 8 9  
   
Obavijest akreditiranim certifikacijskim tijelima
 

13. rujna 2017.

Obavještavamo sva akreditirana certifikacijska tijela da 15.rujna 2017. godine završava prijelazno razdoblje u kojem je bilo moguće izdavanje certifikata prema izdanjima norma ISO 9001:2008 i ISO 14001:2008. Nakon navedenog datuma dozvoljeno je izdavanje certifikata jedino prema novim izdanjima norma ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

 
Ispitivanje sustava odvodnje
 

10. lipnja 2017.

Vezano za učestale upite o ovlaštenim pravnim osobama za ispitivanje sustava odvodnje Hrvatska akreditacijska agencija objavljuje sljedeće:

Hrvatska akreditacijska agencija ne ovlašćuje pravne osobe prema Pravilniku o posebnim uvjetima za obavljanje djelatnosti ispitivanja vodonepropusnosti građevina za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda NN 1/11.

Ovlašćivanje provodi Uprava vodnoga gospodarstva koja na svojim mrežnim stranicama www.mps.hr/default.aspx?id=14213 vodi popis svih ovlaštenih pravnih osoba.

 
SVJETSKI DAN AKREDITACIJE Promotivni video spot i program obilježavanja
 

6. lipnja 2017.

9. lipnja 2017. godine obilježava se Svjetski dan akreditacije kao globalna inicijativa koju zajednički provode Međunarodni akreditacijski forum (IAF) i Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC) kako bi se podigla svijest o važnosti i značaju akreditacije.

Ovogodišnja tema fokusira se na to kako akreditacija može podržati stručnjake u građevinarstvu, od ugovaratelja, proizvođača, dizajnera, arhitekata, građevinskih inženjera do regulatora.

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije HAA organizira radni skup pod nazivom Akreditacija: Doprinosi povjerenju u graditeljstvo i izgrađeni okoliš.

Skup će se održati 9. lipnja 2017. godine od 9.00 do 12.00 sati u Kino dvorani, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Program skupa možete preuzeti ovdje.

 
Akreditacija vezana uz Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje
 

24. svibnja 2017.

Akreditacija vezana uz Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15) za područje ispitivanja električnih instalacija i sustava zaštite od djelovanja munje na građevine

Obavještavamo akreditirana tijela, tijela u postupku akreditacije i druge zainteresirane strane da je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGPU) na svojoj web stranici: www.mgipu.hr/default.aspx?id=34459 izdalo obavijest vezano uz Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15), prema kojoj za područje ispitivanja iz nadležnosti toga Ministarstva uređeno Tehničkim propisom za niskonaponske električne instalacije (Narodne novine, br. 5/10) i Tehničkim propisom za sustave zaštite od djelovanja munje na građevinama (Narodne novine, br. 87/08. i 33/10), pravna osoba ili fizička osoba obrtnik nije u obvezi imati potvrdu o akreditaciji prema normi HRN EN ISO/IEC 17025 koju je izdalo nacionalno akreditacijsko tijelo za određenu metodu ispitivanja.

NAPOMENA: Navedena informacija uklonjena je 25. svibnja 2017.

 
SVJETSKI DAN AKREDITACIJE
 

08. svibnja 2017.

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije HAA organizira radni skup pod nazivom Akreditacija: Doprinosi povjerenju u graditeljstvo i izgrađeni okoliš.

Skup će se održati 9. lipnja 2017. godine od 9.00 do 12.00 sati u Kino dvorani, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Program skupa možete preuzeti ovdje

Prijave za sudjelovanje na skupu zaprimamo on - line do 2. lipnja 2017. godine na internetskim stranicama HAA ovdje

Za prisustvovanje na skupu ne naplaćuje se kotizacija.

Pozivamo sva akreditirana tijela, tijela koje se namjeravaju prijaviti za akreditaciju kao i sve druge zainteresirane strane da prisustvuju skupu te da zajedno obilježimo Svjetski dan akreditacije.

 
     
strana 4od 78    
1 2 3 4 5 6 7 8 9